Interview met Axel Jack

axel-kitefeel-noordholland

Wat is je naam en heb je een bijnaam?
Mijn naam is Axel Jak. In de kitesurf wereld heb ik niet echt een bijnaam, maar mijn vrienden noemen me vaak Jacky.

Waarom ben je begonnen aan kitesurfen en wanneer was dat?
Vroeger was ik altijd al met een vlieger in de weer. Ik heb er later niet veel meer naar omgekeken. Maar toen we met de familie naar het strand gingen voor de verjaardag van mijn moeder had ik de ingeving om weer eens te gaan vliegeren. Ik vond dit weer zo gaaf dat ik er een paar weken later een echte Peter Lynn Twister gekocht had. Maar er miste toch nog een element. Op tweede paasdag 2014 ben ik samen met mijn toenmalige schoonvader het water op gegaan en ik was gelijk ‘stoked’. Ik heb van mijn vakantie geld toen gelijk een hele set gekocht en tot op de dag van vandaag totaal geen spijt van.

Hoezo ben je instructeur bij KiteFEEL geworden?
Nadat Sven mij al een keer gevraagd had (maar er toen nog niet klaar voor was) wist ik dat ik welkom was.
Ik ben instructeur geworden om de enthousiasme van mijn maat Brocks (†) door te geven.

Welke licentie heb je behaald en hoe zag de opleiding er uit?
NSI-opleiding van Surfsports Academy een super toffe week waarin je een hoop leert over hoe het echt moet.

Wat doe je als het niet waait?
Uhhm ja wat niet. Ik doe graag een loodzware crossfit workout, daarnaast probeer ik nog te zwemmen in open water en in het zwembad. Hardlopen en wielrennen doe ik ook graag. 

Als je één fout zou mogen opnoemen die NOOIT meer gemaakt mag worden, welke zou dat dan zijn en hoe voorkom je deze?
Ik heb geen les gehad en ben toen zelf gaan prutsen. Het begon al met het oplaten van de kite. Ik had geen idee in welke hoek ik moest gaan staan. Het liep gelukkig allemaal goed af zonder buikschuiver zoals ik die al vele malen heb gezien.

Neem les bij een goede kiteschool. Het is uiteindelijk veel leuker en veiliger voor jezelf en anderen.

Waarom zou iedereen een keer aan een kite moeten hangen?
Door het kiten kan je aan niets anders denken, het is een soort van mindfulness. Daarnaast kun je eindeloos progressie maken, van varen 50 meter links en rechts tot board-offs met daarbij alle gekke combinaties. Eenmaal aan een kite gehangen is altijd de drang hebben om aan een kite te hangen.

Wil je ons kitevolk nog wat leuks mededelen?
Cliché, everyday is a kiteday!!