Kite-Freaks & vd Berg


Kite-Freaks en vdBerg is ontstaan uit pure passie

Contact

Kernweg 1
1627 LC Hoorn
Industrieterrein HN80
Noord-Holland
Netherlands
+31 229 219913
info@vandenbergsurf.nl

Geschiedenis

Op de dag dat Stephan van den Berg 18 jaar wordt, openen zijn broers Ron en Marco, onder de naam “Stephan’s Surfshop”, een surfwinkel. Het jaar is 1980, het jaar waarin Stephan de wereldtitel windsurfen bemachtigd. Ondanks dat de winkel in 1980 voor het eerst geopend is begon de verkoop van watersport gerelateerde producten al een jaar eerder, in 1979. De moeder van de Van den Berg broers verkoopt in deze periode al neopreen zeilpakken vanuit haar voortuin en zorgt hiermee voor het eerste groepje vaste klanten.

Met het toenemende succes van Stephan groeit de winkel in rap tempo. Meerdere malen moet er verhuist worden omdat de winkel te klein is voor het aantal producten dat er verkocht wordt door de groeiende populariteit van de sport. In deze periode bemoeit Stephan zich nog niet regelmatig met de winkel, hij richt zich op het wedstrijd windsurfen. In 1984 behaald hij dan ook de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles. Op dit moment beheert Marco de winkel en legt Ron zich steeds meer toe op het ontwikkelen van windsurfboards.

Na het beëindigen van zijn actieve carrière als wedstrijdsurfer, stapt ook Stephan in het familiebedrijf en gaat broer Marco zijn brood verdienen in de botenbranche. De naam van de winkel wordt verandert in “Van den Berg Windsurfing”.

Eind jaren negentig is de kitesport langzaam ontstaan en als in het jaar 2000 de sport door de grote merken professioneel geïntroduceerd wordt, zijn de broers Van den Berg er als één van eersten bij. Aangezien de winkel nog steeds de naam “Van den Berg Windsurfing” draagt, en de specialisatie ondertussen al veel verder gaat dan alleen de sport windsurfen, wordt het besluit genomen om bij de viering van het 25 jarig bestaan de naam wederom te veranderen. De nieuwe en huidige naam luidt dan ook; “VANDENBERG Surf”.

Sinds 2007 heeft “VANDENBERG Surf” haar tweede winkel geopend. Deze winkel bevindt zich in Zandvoort op een paar meter van het strand en richt zich naast kitesurfen en windsurfen ook op golfsurfen en Stand Up Paddling (oftewel Suppen). Daarnaast heeft VANDENBERG Zandvoort een uitgebreide collectie beachwaer, slippers, etc. De verbouwing van VANDENBERG Hoorn is inmiddels ook gerealiseerd. Het winkel oppervlak is enorm toegenomen en op alle vlakken zijn de afdelingen gegroeid. In Hoorn zijn dan ook alle verschillende sporten ruimschoots voorradig en uitgestald in vele showrooms. Daarnaast is er een mooie scheiding gecreëerd tussen de water- en wintersporten. Bij de watersporten neemt het wind- en kitesurfen het grootste gedeelte in beslag. In combinatie met een SUP afdeling, wakeboard afdeling en golfsurf afdeling maakt het VANDENBERG Surf een complete winkel. Bij de wintersporten nemen het snowboarden en skiën de gehele vloer in beslag. In combinatie met alle benodigde accessoires kan de consument alles vinden wat hij/zij nodig heeft. Naast deze afdelingen is er ook nog een extra gedeelte toegevoegd in het midden van de winkel. Hier is casual- en technische kleding te verkrijgen en is het assortiment aan wetsuits/drysuits oneindig!

Het Team

De mensen die hedendaags VANDENBERG Surf draaiende houden zijn Stephan, die hoofdeigenaar is, Didier en Guido. Broer Ron is sinds het jaar 2011 uit de zaak gestapt om zich volledig te kunnen focussen op zijn andere passies. Stephan houd zich, in samenwerking met Didier, bezig met de in- en verkoop van het gehele assortiment. Daarnaast regelen Yvonne en José alle administratieve zaken. De winkel in Zandvoort wordt beheerd door Guido, die daar verantwoordelijk is voor de in- en verkoop van het assortiment.

In Hoorn wordt je, naast Stephan en Didier, geholpen door Bas, Erik, Martijn, Philippe en Kai. Stephan wordt bij de inkoop bijgestaan door het gehele team. Hierdoor heeft VANDENBERG Surf al jaren een goede collectie waarin iedereen tot een goede productkeuze kan komen.

Didier is naast zijn andere activiteiten ook nog verantwoordelijk voor de personeelszaken. Philippe zorgt voor de nodige publiciteit en regelt alle advertenties en folders. Erik zorgt, naast zijn adviezen in de winkel, ook voor de reparaties van alle kites. Dit doet hij samen met Iris. Tot slot worden alle internet bestellingen en binnenkomende emails behandeld door Kai.

Naast een prachtige winkel heeft VANDENBERG Surf al jaren de beschikking over een zeer professionele werkplaats voor al het onderhoud aan windsurf-, kitesurf-, wake-, zeil-, ski- en snowboardmateriaal. Derck is hiervoor verantwoordelijk en doet dit al vanaf het allereerste uur. Hij zorgt ervoor dat alles er weer piekfijn uitziet zodat iedereen zijn/haar sport weer binnen een week kan beoefenen.

Verder hebben we nog de nodige parttimers binnen ons bedrijf. Zij helpen voornamelijk op de drukste dagen van de week en houden zich bezig met de verkoop van de producten en assisteren waar nodig is.

 

Specialismen

 

Windsurfen

Windsurfen of plankzeilen is een watersport die wordt beoefend met behulp van een surfplank waarop een zeil is gemonteerd. Daarnaast wordt een giek gebruikt om het zeil te bedienen, en zit er een vin onder de surfplank. Voor beginners wordt in het midden van de plank een zwaard gemonteerd dat vermijdt af te drijven. Het is de sport waar alles mee begonnen is. Stephan’s succes in de sport is uitgegroeid tot de winkel die VANDENBERG Surf nu is. Alles, van beginnersets tot gevorderde race-boards, is in de winkel verkrijgbaar. De kenners op dit gebied zijn Stephan, Martijn en Erik maar de rest van het personeel kan hier ook het e.e.a. over vertellen.

 

Kitesurfen

Kitesurfen is een vorm van watersport waarbij de sporter op een kleine surfplank staat, het kiteboard, en zich voort laat trekken door een kite (de vlieger). Als één van de eersten heeft VANDENBERG Surf de kitesport volledig geïntroduceerd en heeft het de benodigdheden voor de sport opgenomen in het assortiment. Van het kleinste schroefje tot een complete set, alles wat nodig is om de sport te kunnen beoefenen heeft VANDENBERG Surf voorradig. De kenners op dit gebied zijn Stephan, Erik en Kai.

 

Surfen

Surfen (oftewel golfsurfen) is de meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. Sporten als windsurfen, kitesurfen, wakeboarden maar ook skateboarden en snowboarden zijn hieruit ontstaan. Surfing, de Engelse uitdrukking voor het ‘rijden’ op golven en branding, is een watersport waarbij men zich door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand laat drijven. Ook deze sport heeft VANDENBERG Surf vanzelfsprekend al jaren in het assortiment. De winkel in Zandvoort is hier wat meer in gespecialiseerd dan de winkel in Hoorn maar in beide winkels kan iedereen goed terecht. De kenners op dit gebied zijn Guido en de parttimers in Zandvoort.

 

Snowboarden

Snowboarden is een sport waarbij men op een snowboard met bindingen en schoenen afdaalt van een besneeuwde berghelling of piste. De sport snowboarden is afgeleid van het golfsurfen (de oorsprong van de meeste boardsporten). Origineel komt het snowboarden van surfers die een houten plank aan hun voeten hadden vastgebonden om zo door de losse sneeuw van de berg af te glijden. Sinds die tijd is er veel aan het snowboard veranderd. Zo zijn de snowboards veel getailleerder geworden en zijn deze voorzien van stalen kanten zodat men ook op de geprepareerde pistes uit de voeten kan. De gebroeders Van den Berg zijn snowboarders van het eerste uur en de winkel VANDENBERG Surf verkoopt snowboards al vanaf het moment dat deze beschikbaar waren. De kenners op dit gebied zijn Didier, Kai en Martijn. Maar vrijwel iedereen in de winkel kan hier over meepraten.

 

Skiën

Skiën is zich voortbewegen over sneeuw  met behulp van twee ‘planken’, ski’s genoemd, die aan de voeten (skischoenen) worden bevestigd. Oorspronkelijk waren ski’s van hout, maar tegenwoordig worden ze gemaakt van glasvezel of andere composietmaterialen, of een combinatie van hout en composietmaterialen. Vanaf 2007 heeft VANDENBERG Surf een ski afdeling. Maar geen normale skiafdeling die elke wintersport winkel heeft. VANDENBERG Surf geloofd namelijk niet in de “ouderwetse” carve-ski’s. Met een wat breder model, de freeride-ski’s, heeft 99% van de  skiërs veel meer plezier op de berg. De kenners op dit gebied zijn Didier en Martijn.

 

Wakeboarden

Wakeboarden is een watersport, waarbij de wakeboarder aan een lijn, soms door een boot, soms door een kabelbaan over het water wordt getrokken. Hoewel dit een kleinere sport is dan alle voorgaande sporten zijn wakeboard attributen altijd bij VANDENBERG Surf aanwezig. Er is en blijft toch altijd een groep die, uiteraard vooral in de zomer, graag aan het wakeboarden is. De kenner op dit gebied is Philippe.

 

Suppen

Stand up paddle surfing (ook wel suppen genoemd) is een vorm van golfsurfen op een golfsurfplank met meer lengte en volume. In tegenstelling tot gewoon golfsurfen, waar liggend of knielend met de armen gepeddeld wordt, wordt bij een stand up paddle board gebruikgemaakt van een peddel. Deze peddel is meestal zo’n 180 cm tot 230 cm lang, afhankelijk van de lengte van de surfer. De surfer staat daarbij op de surfplank. De peddel kan gemaakt zijn van kunststof, van aluminium of van carbon en is drijvend. De surfplank die gebruikt wordt is meestal tussen de 2,5 en 4,5 meter en heeft een volume van ongeveer 120 tot 300 liter, om er voor te zorgen dat de golfsurfer stabiel genoeg op de plank kan staan zonder van de plank af te vallen. Standup paddle surfing kan gedaan worden in zowel grote golven, kleine golfjes als op binnenwater. Het is een onwijs leuke manier om jezelf voort te bewegen over het water maar het kan ook gezien worden als volledige work-out! Sinds het moment dat het suppen geïntroduceerd wordt is VANDENBERG Surf er snel bij en neemt het op in haar assortiment. De kenner op dit gebied is Stephan maar zoals bij zoveel andere sporten in de winkel zijn er meerdere collega’s die hier het e.e.a. over kunnen vertellen.

Filosofie

 

VANDENBERG Surf streeft ernaar iedere consument van het juiste materiaal te voorzien. Wij gaan graag met de consument in gesprek om volledig mee te kunnen denken. Het is voor ons erg belangrijk dat wij inzicht krijgen in wat de consument precies wilt. Wij hebben er niets aan als wij iets verkopen waar een consument uiteindelijk niet gelukkig mee is. Kortom, bij VANDENBERG Surf koopt de consument niet alleen zijn/haar producten. Je koopt ook een stukje beleving, kennis en advies.

 

Doordat VANDENBERG Surf al tientallen jaren ervaring heeft weten wij altijd precies wat een consument nodig heeft. De consument verteld zijn verhaal, VANDENBERG Surf zorgt voor het juiste materiaal voor de juiste prijs. VANDENBERG Surf gaat een discussie dan ook niet uit de weg. Als de consument een product wilt aanschaffen waarvan wij overtuigd zijn dat dit niet de juiste keuze is, dan schroomt VANDENBERG Surf zich niet om dit aan de consument duidelijk te maken. Zelfs als dit betekend dat er niets verkocht wordt. Want zoals eerder genoemd, wij hebben geen baat bij ontevreden gezichten.

 

VANDENBERG Surf bestaat en leeft voor en door haar eigen passie, elke sport wordt beoefend door meerdere teamleden. Het is voor VANDENBERG Surf dus niet alleen een business, het is een levensstijl en bovenal een hobby. Een hobby waar zowel verkoper als consument dezelfde passie in delen!

Windsurfing

Windsurfing

Windsurfing

Windsurfing

Windsurfing

  • Windsurfing
  • Windsurfing

Windsurfing

Windsurfing

Van den Berg Surf

Van den Berg Surf

Van den Berg Surf