Interview met Lieke Eckelschot

KiteFEEL Caps - Uitverkocht
¨Stay stoked¨

Wat is je naam en heb je een bijnaam?
Ik ben Lieke Ekelschot, niet echt speciaal maar ik word ook wel Liek genoemd 

Waarom ben je begonnen aan kitesurfen en wanneer was dat?
Toen ik jong was ging ik al vliegeren met mijn vader op het strand, hij had een landboardje en daar klooiden we wat mee. Maar op mijn sportopleiding Cios is het echte kitesurfen begonnen. In een projectweek kon ik kiezen voor een cursus kiten bij KiteFEEL, ik was meteen stoked en wist zeker dat ik hiermee door wou!

Hoezo ben je instructeur bij KiteFEEL geworden?
Doordat ik op het Cios het keuze vak surfsport had gekozen gingen we altijd kiten bij KiteFEEL.  Ik leerde Sven, de andere instructeurs en de sfeer van de school beter kennen. Na dat ik mijn leraar diploma had behaald ben ik blijven hangen :)!

 Welke licentie heb je behaald en hoe zag de opleiding er uit?
Ik heb mijn VDWS NSI, oftewel mijn Nederlands kitesurf leraar diploma gehaald. De opleiding duurde een week, in deze week heb ik super veel geleerd. We hadden theorie over het weer, veiligheid, materiaal en nog veel meer. In de praktijk gingen we elkaar les geven en de hele methodiek uitpluizen. Het was een onwijs leuke week met super leuke mensen.

 –Wat doe je als het niet waait?
Als het niet waait… dan moet ik naar school… maar in de winter probeer ik zo veel mogelijk in de sneeuw te zitten om zelf te snowboarden of skiles te geven. In de zomer golfsurfen en verschillende buitensporten!

Als je één fout zou mogen opnoemen die NOOIT meer gemaakt mag worden, welke zou dat dan zijn en hoe voorkom je deze?
Gaan kiten zonder les te nemen, of na je eerste les al zelfstandig/alleen het water op gaan. Je brengt jezelf en ander in gevaar, kitesurfen is een sport die je serieus moet nemen en moet weten wat je doet. Weet je dat nog niet? Kom gewoon nog een lesje volgen bij KiteFEEL.

Waarom zou iedereen een keer aan een kite moeten hangen?
 Je hebt die constante snelheid wat een mega kick geeft, je kan je zelf steeds weer verbeteren!! En duh, het ziet er gewoon heel vet uit. Nog niet overtuigd? Doe eens gek en neem een les. Ik laat je de kick ervaren.

Wil je ons kitevolk nog wat leuks mededelen?
Stay stoked en tot op het water!