Over jouw leraren – Kees Groenland

Leer hier ons team wat beter kennen!

Wat is je naam en heb je een bijnaam?
Ik heet Kees Groenland. En bijnaam… Ik denk Kees Cola.

Waarom ben je begonnen aan kitesurfen en wanneer was dat?
4 jaar geleden in de winter een les samen met een kennis op het strand (KLB). Toen ben ik zo verslaafd geraakt dat ik in het voorjaar direct lessen gepland heb! Vervolgens ben ik het water niet meer af geweest.

Waarom ben je instructeur bij KiteFEEL geworden?
Super leuk om je passie te kunnen delen met anderen en deze hopelijk net zo te besmetten met het kitevirus. Het is kicken om mensen uiteindelijk op de plank te krijgen en ze te zien weg varen!

Welke licentie heb je behaald en hoe zag de opleiding eruit?
NSI opleiding, een week lang werken aan je eigen kite niveau en les vaardigheden. Een goede ervaren kiter is nog geen goede leraar. Volgend voorjaar wil ik de internationale opleiding gaan doen om nog meer kwaliteit aan te kunnen bieden in mijn lessen en daarnaast leer je er zelf ook veel van.

Wat doe je als het niet waait?
Thuis lastig zijn en zeuren dat ik me verveel. Daarnaast mag ik graag hardlopen.

Als je één fout zou moeten opnoemen die NOOIT meer gemaakt mag worden, welke zou dat dan zijn en hoe voorkom je deze?
Een kite kopen en geen les nemen. Kitesurfen is zeker niet gevaarlijk, maar je moet weten wat en hoe je met de kite en omstandigheden om moet gaan.  Goed leren hoe je met de kite en omstandigheden om moet gaan is essentieel!

Waarom zou iedereen een keer aan een kite moeten hangen?
Het is zoooooo gaaf, pas alleen op. Eens gevaren = besmet, je komt er nooit meer vanaf en wilt overal kiten: op het water, in de sneeuw en op het strand.

Wil je ons kitevolk nog wat leuks mededelen?
Maak je geen zorgen, werken kan morgen…. Ga kitesurfen!