Over jouw leraren – Nathalie Balk

Leer hier ons team wat beter kennen!

Wat is je naam en heb je een bijnaam?
Mijn naam is Nathalie Balk. Vaak word ik Nath of Naat genoemd.

Waarom ben je begonnen aan kitesurfen en wanneer was dat?
Mijn broertje deed al een paar jaar eerder aan kitesurfen en zijn verhalen maakte mij nieuwsgierig. In de zomer van 2014 heb ik een kite reis naar Portugal geboekt en hier zat een les pakket bij.  De lessen gingen mij goed af en ik heb mijn eerste meters gemaakt. Sindsdien ben ik niet meer van het water af te slaan!

Waarom ben je instructeur bij KiteFEEL geworden?
Sven heeft mij de opleiding tot instructeur aanbevolen. Hier ben ik achteraf heel blij om! Het is leuk om te zien hoe snel er al progressie gemaakt kan worden met de juiste les methodes. Daarnaast is KiteFEEL een goede kiteschool  met een gezellig team waarbij ook leuke trips georganiseerd worden.

Welke licentie heb je behaald en hoe zag de opleiding eruit?
Ik heb de opleiding VDWS NSI gedaan. Deze opleiding duurde een week en bestond uit theorie en praktijk.

Wat doe je als het niet waait?
In de zomermaanden bij geen wind en warme temperaturen is het altijd leuk om een sup tour te maken. Daarnaast vind ik  longboarden, wakeboarden, surfen en hoelahoopen ook leuke activiteiten om te doen. Maar op nummer 1 staat natuurlijk kitesurfen!

Als je één fout zou moeten opnoemen die NOOIT meer gemaakt mag worden, welke zou dat dan zijn en hoe voorkom je deze?
Vaak zie je nog wel gebeuren dat de tube kite op het land verkeerd wordt opgelaten, waardoor de kite in de powerzone omhoog kan schieten.  Hierdoor kan je bijvoorbeeld vallen en je op het land bezeren. Dit kan voorkomen worden om bijvoorbeeld nog een les te nemen, of bij twijfel aan iemand vragen die je hierbij kan helpen.

Waarom zou iedereen een keer aan een kite moeten hangen?
Kiten is plezier, gezelligheid in en rondom de kitespot en een sportieve workout.

Wil je ons kitevolk nog wat leuks mededelen?
Meer vrouwen in het KiteFEEL lerearen team!