Over jouw leraren – Richard Brocks

Leer hier ons team wat beter kennen!

kitefeel-brocks

Wat is je naam en heb je een bijnaam?
Mijn naam is Richard Brocks. Vaak roepen mensen mij bij mijn achternaam in plaats van mijn voornaam.

Waarom ben je begonnen aan kitesurfen en wanneer was dat?
Ik was uit eten in Callantsoog en we zagen kiters op het water. Dat vond ik er zó gruwelijk uit zien en voordat ik het wist kreeg ik een les cadeau en stond ik op het water. Dat was om precies te zijn op 18 juni 2014 in Andijk. Daar ben ik de dag van vandaag nog heel erg dankbaar voor!

Waarom ben je instructeur bij KiteFEEL geworden?
Het is een ontzettend leuk team, naar mijn mening een goede kiteschool en er worden veel leuke dingen georganiseerd. Zoals de Zeeland trip en naar de Wasserkuppe in Duitsland.

Welke licentie heb je behaald en hoe zag de opleiding eruit?
Dit was de VDWS NSI opleiding. Dé opleiding tot kitesurf instructeur hier in Nederland. Een ontzettend gave week waarin je veel leert en theorie en praktijk goed wordt afgewisseld.

Wat doe je als het niet waait?
Onder andere balen…

Als je één fout zou moeten opnoemen die NOOIT meer gemaakt mag worden, welke zou dat dan zijn en hoe voorkom je deze?
Mijn toenmalige vriendin op het strand aan een 9 meter kite laten hangen… Ze had weinig ervaring met kiten en ik met het lesgeven. De kite vloog door de power zone en zij ging er net zo hard achteraan…

Waarom zou iedereen een keer aan een kite moeten hangen?
Geen woorden, maar voelen…!

Wil je ons kitevolk nog wat leuks mededelen?
C U in the water, on the land or in the snow!