Over jouw leraren – Terry Mulder

Leer hier ons team wat beter kennen!

Terry Mulder

Wat is je naam en heb je een bijnaam?
Mijn naam is Terry Mulder, maar door veel vrienden word ik ook wel Mulder of Muldertje genoemd. Ik ben trouwens degene met de kite in zijn handen op de foto.

Waarom ben je begonnen aan kitesurfen en wanneer was dat?
Waarom ben ik met kitesurfen begonnen… Mmm ja, dat is een goeie vraag! Eigenlijk weet ik niet beter dan dat ik al vanaf kleins af aan op het strand te vinden was. Vroeger toen ik nog in Haarlem woonde, vliegerde ik al met mijn vader in de Zuiderpolder. En later toen we naar Zandvoort verhuisde, was ik dagelijks op het strand bezig met de verschillende surfsporten. behalve met het windsurfen, want dat is voor mijn tijd haha. Zelfs als er sneeuw lag op het strand was ik met mijn powerkite en slee op het strand te vinden. Ik ben op mijn 14e begonnen met kitesurfen, toen kreeg ik de kitesurflessen voor mijn verjaardag op het strand van Workum aan het IJsselmeer.

Waarom ben je instructeur bij KiteFEEL geworden?
Ik ben instructeur geworden bij KiteFEEL via mijn sportopleiding aan het CIOS in Haarlem. Daar heb ik het keuzevak surfsport gevolgd. Beter kon bijna niet; kiten voor school! Zo ben ik terecht gekomen bij KiteFEEL, daar heb ik een geweldige stage gelopen en ben vervolgens blijven plakken als instructeur.

Welke licentie heb je behaald en hoe zag de opleiding eruit?
VDWS NSI opleiding tot Kitesurf Instructeur hier in Nederland. een hele gave week waarin je veel leert. Over de sport en alles wat er bij komt kijken, een echte aanrader.

Wat doe je als het niet waait?
Als het niet waait ben ik aan het golfsurfen, want dan zijn de golven vaak op zijn best. Ook ben ik ScubaDive instructeur, dus ik ben ook onder water te vinden. Daarnaast is het maken en editen van filmpjes ook een ding waar ik mij mee bezig hou op de windstille dagen.

Als je één fout zou moeten opnoemen die NOOIT meer gemaakt mag worden, welke zou dat dan zijn en hoe voorkom je deze?
Als beginnende kitesurfer starten met het lessen/kitesurfen op zee. Zorg er voor dat je eerst een goede basis hebt, anders maak je het voor jezelf erg lastig en dat kan zwaar tegen vallen in het begin. Zonde natuurlijk want de sport is geweldig!

Waarom zou iedereen een keer aan een kite moeten hangen?
Dat weet je wanneer je het een keer ervaren hebt!

Wil je ons kitevolk nog wat leuks mededelen?
TOT OP HET WATER BIJ KITEFEEL!