Over ons

Over Kitesurfschool KiteFEEL Noord-Holland

Sta jij ook wel eens met bewondering te kijken naar al die kitesurfers die huizenhoog springen en heerlijk over het water racen? Wacht niet langer, want ook jij kan al binnen twee dagen eren kitesurfen! Kitesurfschool KiteFEEL organiseert vanaf de beginjaren 2000 reeds kitesurflessen, clinics en reizen. Door de jaren heen is KiteFEEL ontwikkeld tot een geliefde vaste kitesurfschool in Noord-Holland waarbij veiligheid en persoonlijke aandacht voorop staat.

We geven de kitesurflessen 1 op 1 of met maximaal 2 personen per instructeur(m.u.v. groepen en families). Bij ons is de les dan ook altijd 100% op maat. Kitesurfschool KiteFEEL is VDWS gecertificeerd. Hiermee tonen wij aan dat we voldoen aan de strengste veiligheidseisen en onze leraren serieus VDWS opgeleid zijn en geen haantjes gedrag kennen. Daarnaast werken we met de nieuwste Flysurfer materialen en is KiteFEEL uiteraard ingeschreven bij de KvK.

Kitesurfen leer je het beste in ondiep water met stabiele aanlandige wind. Op basis van de windrichting en windsterkte kunnen we de lessen altijd verzorgen op de beste kitesurflocatie. De kitelessen worden hoofdzakelijk verzorgd op onze vaste hoofdlocatie Schellinkhout. Hier beschikken we als enige kitesurfschool over een vaste locatie met toiletten, kleedruimtes en horeca.

Bij bepaalde windrichtingen wijken wij uit naar Medemblik of Andijk. Dit i.v.m. de veiligheid en kwaliteit van de wind.

De KiteLandBoard lessen worden verzorgd in IJmuiderslag, Haarlem of Wijk aan Zee. Deze zijn in de winter 7 dagen per week te reserveren. 

Verkozen tot beste kiteschool van Nederland

Met de laatste verkiezing is, na een nominatieronde en vervolgens een stemronde, Kitesurfschool KiteFEEL verkozen tot beste kitesurfschool van Nederland.
In de finale stonden 8 kitescholen uit heel Nederland. Deze waren eerder door de Nederlandse kitesurfers van Kitehigh genomineerd.
Van die 8 kitescholen kreeg KiteFEEL maar liefst 52,8% van de stemmen! Een resultaat waar we uiteraard zeer trots op zijn!
Bij het kopje reviews zijn een aantal recensies te lezen over de kitesurfschool.

Let op! Er zijn diverse scholen die zichzelf benoemen tot beste of eerste van Nederland. Dit is uiteraard een gemakkelijk uitspraak en niet objectief. Bekijk altijd even de geverifieerde recensies en ervaringen op het internet om er achter te komen of een school wel degelijk kwaliteit heeft geboden en beschikt over de VDWS veiligheidserkenning.

VDWS gecertificeerde vaste kitesurfschool

Kitesurfschool KiteFEEL is vanaf 2000 actief in de kitewereld. Het kitesurfen is een populaire sport en groeit zeer snel. Wij vinden het belangrijk dat het niveau en veiligheid op het water gewaarborgd blijft en zijn daarom dan ook volledig VDWS gecertificeerd.

Team KiteFEEL

Het complete team heeft een beroepsopleiding gevolgd.
Hiermee garanderen we dat ons ervaren team jou binnen de kortste keren veilig en effectief op het board krijgt!
Klik hier voor ons teamoverzicht.

Waarom is KiteFEEL opgericht?

KiteFEEL oprichter Sven Luijbe is sinds zijn derde  al verslaafd aan de kitesport. Voor dat het kitesurfen uitgevonden was stond hij al met een matraskite en golfsurfboard op het water. Van 2-lijns stuntvliegers ging hij al snel over naar grote kites, kitebuggyen en KiteLandBoarden. Vanaf 1999 is het kitesurfen in Nederland gekomen en is dit ook direct zijn allergrootste passie geworden.
 
Deze passie is na jarenlange ervaring en diverse licenties gegroeid tot een succesvolle kitesurfschool met persoonlijke lessen en veel nazorg.  Sven: “Sinds mijn eerste kitesurfsessie als klein mannetje, sta ik nu vrijwel iedere winderige dag op en in het water. Naast de ruim 20 jaar kite varing, is hij in het bezit van het internationaal erkende VDWS kite instructor certificaat+schoolleider, Lifegard, Medical First Aid, Boot Resque en Anwarter Snowboard”.

Hij moet je nog wel even waarschuwen, want echt iedereen kan verslaafd raken aan deze prachtige sport!

Innoveren en investeren

Bij KiteFEEL sta je altijd met het nieuwste en veiligste materiaal in je handen.
Wij houden er niet van om te besparen op veiligheid en kwaliteit.
Ons gehele team heeft een kitesurfinstructeurs beroepsopleiding kitesurf leraar gevolgd en trainen wekelijks op het water, op het land en zelfs in de sneeuw.

Ieder jaar sta je in warme, nieuwe GRATIS wetsuits en drysuits met de nieuwste kitesurfkites en op de laatste kiteboards van Flysurfer kiteboarding
Ook sta je met wat minder wind gewoon heerlijk te varen met onze nieuwste grote Flysurfers Boost3, Stoke2, Soul, Viron, Peak of Sonic kites. Dit, terwijl je bij collega scholen dan op de kant staat te wachten.

Samenwerking

KiteFEEL werkt samen met diverse partners.
Onze hoofdpartners zijn Flysurfer en restaurant De Midget in Schellinkhout.

Verder werken we samen met het leraren opleidingsinstituut Surfsports Academy. Dit is het enige zelfstandige VDWS erkende opleidingsinstituut in Nederland.
Ook zijn wij een SBB erkend leerbedrijf. Bij ons kun je vanuit je sportopleiding dus erkende stagetrajecten volgen.

Daarnaast werken we natuurlijk nauw samen met de Reddingsbrigades in West-Friesland.
Hoe? Bekijk dat hier:

Reviews

Lees enkele ervaringen van KiteFEEL cursisten die eerder bij ons lessen hebben gevolgd en mee zijn geweest met één van onze kitetrips.
Klik hier.