KiteFEEL – 100% SNOWKITE!

KiteFEEL- 100% Snowkite!

Whoah, de Oostenrijkse dalen kleuren al weer WIT en hier dalen de temperaturen ook al lekker!
Bij ons kriebelt het al dag en nacht om weer lekker door verse back country poeder heen te crossen en bergen af te zweven. Oftewel, het snowkite seizoen is begonnen!

Wat moet je weten over snowkiten

Easy en super snel te leren
Je leert basic snowkiten al binnen 20 minuten. Het is niet dat je urenlang moet oefenen voordat je volop kunt genieten van deze gave sport.

Geen weerstand, zo glijden
In tegenstelling tot het kitesurfen, heb je met snowkiten geen water waar je uit getrokken moet worden. Je staat reeds op je board of skies. Of je nou snelheid hebt of niet. Stuur je kite naar 11/1 uur, trek je barretje licht aan en je zult al gelijk je eerste meters maken.

Laag instapniveau
Wat moet ik dan kunnen voordat ik de sneeuw in kan? Heel simpel. Fijne kitecontrole is een minimaal vereiste.
Kun je al skiën, dan pak je de skies en ben je in 5 minuten op en neer aan het knallen. Pak anders lekker een snowboard en je zult zelfs met de slechtste techniek al meters kunnen glijden/remmen. Door de lage weerstand kun je zelfs met een slechte boardtechniek al heen en weer komen.

Met je eigen kite/skies/board
Je hebt helemaal niet persé een foilkite of zeer flexibel snowboard/ski setje nodig.
Pak je eigen tubekite en normale skies/board en je hebt minimaal net zo veel fun. Ga je specifiek de hele winter alleen maar snowkiten, dan is kan je natuurlijk overwegen om een kleiner board/skies te kopen. Dit maakt het draaien en freestylen net iets speelser. Maar dit is ABSOLUUT geen must!

Unieke plekken en richtingen
Kite gewoon recht tegen de berg op! Ja, dat kan gewoon. Hoe bizar is dat?!
Geen lift meer nodig. Stuur je kite voor 10 minuten lang op links in en sta op een plek met verse poedersneeuw waar werkelijk nog nooit iemand heeft geboard/geskied. Fantastisch om er achter te komen hoeveel scherper je zonder moeite tegen de wind in kunt kiten dan op het water.

Ervaar deze winter snowkiten voor €249,-
Reeds 8 jaar organiseren we voor onze KiteFEELers een lang snowkite weekend naar de Wasserkuppe(Duitsland).
Op een plateau van 1000m hoogte ga je 3 dagen onder begeleiding van onze professionele instructeurs snowkiten.
Leer de eerste meters te maken of zelfs de eerste kiteloops te maken.
Dit weekend verblijf je in een luxe hotel met prachtige tweepersoonskamers en wacht er een warm binnenzwembad/sauna op je. In de avond en ochtend staat het buffet voor je klaar om weer de nodige energie op te doen.
Een must voor iedere KiteFEELer om eens mee te maken!
Alle informatie.

Voorgenieten met Alex Robin
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DWdrKgIYQy8″]