KiteFEEL Trip Zeeland april 2018 – BLOG

25 tot 28 graden, zon, zon en nog eens zon. Dat stond er op de voorspellingen van vrijdag t/m zondag.
Niet bepaald een weertype waar je als kitesurfer wat mee kunt, toch?! Dat dacht werkelijk iedereen vlak vóór de trip.
We ontvingen dan ook enorm veel vragen of het wel door zou gaan en wat we zouden gaan doen als het niet waaien zou.

Wat niet iedereen wist was, dat we in de mooiste periode zitten met kans op thermische wind.
Koud water, aanlandige wind en een warm land. Dat zijn HEERLIJKE ingrediënten om als wind er nog een schepje bovenop te doen.

Vrijdag – Brouwersdam
Iedereen komt aan het water is spiegeltje vlak. Niemand verwacht ook maar een zuchtje wind. Mensen zitten in bikini en een zwembroek en de volleybal komt er zelfs bij.

foto van Kiteschool KiteFEEL.
Rond half 12 zien we in de verte een donkere streep aan komen. In mijn verleden hebben die donkere strepen veel goeds gebracht. Namelijk een strak windveld met volle thermische aanlandige wind.
Ik zei, jongens ik haal even wat uit de auto. Terug lopend naar het strand met wetsuit aan, kites en boards onder de armen verklaard iedereen mij voor gek…. Dat mag.. Doe maar..

foto van Kiteschool KiteFEEL.

Kite omhoog, windje trekt verder door en voordat de 18 meter op 12 uur staat, ben ik 20 meter downwind. >>HUH<< WAUW! Dikke vette volle wind bovenin! Rennend naar het water spring ik er op.. Overpowered, WOW, hoe is het mogelijk. Ik maak wat lekkere sprongen en zelfs instructeur Stan komt er gelijk in zijn korte broek en shirtje bij staan met een 9 meter. HOE VET!

foto van Kiteschool KiteFEEL.
Gevolg, de hele dag dikke wind en men heeft veelal gevaren met kleine maten! Wat een opening van het weekend.
Dit genot moest natuurlijk gevierd worden met een goede kiteborrel tot in de late uurtjes… Zo is er ook nog een longboard night toch gemaakt naar het strand….Maar niet TE laat gemaakt, want zaterdag en zondag stonden nog op het programma.

Zaterdag – Brouwersdam
In de ochtend aflandige wind, dus we hebben met een grote groep gewakeboard en de andere groep heeft een longboard rit gemaakt naar de Brouwersdam. Daar aangekomen waaide het al sideshore en kwam hij mooi door.

foto van Kiteschool KiteFEEL.
DUS….. Snel iedereen appen, kitespullen ophalen van de huizen en KITEN MAAR WEER!
Tot laat gekite… Zelfs de BBQ laten uitstellen, zodat we alles mee konden pakken. Vlak water en volle bak kiten met de grote kites van Flysurfer!
En ja, het was weer een gezellige avond na zo´n topdag!

foto van Kiteschool KiteFEEL.

foto van Kiteschool KiteFEEL.

foto van Kiteschool KiteFEEL.

Zondag – Grevelingendam
Zondag kwam iedereen rustig op gang. De voorspellingen gaven zondag de beste windkansen. Echter stond er een weersverandering op het programma met kans op onweer en een draaiende richting. Op de spot aangekomen stond het water tamelijk laag en viel de wind enigszins tegen. Tegen het middaguur kwam er dan toch een mooi windveld opzetten en heeft men tot een uur of 4 heerlijk gevaren. Later trok de wind verder door, maar draaide hij naar west, waardoor het vlagerig zou worden. Geen enkel probleem… Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.

foto van Kiteschool KiteFEEL.

Flysurfer
Dit fantastische kitemerk stond gewoon met 9 man sterk het gehele weekend voor ons klaar.
Men heeft kennis kunnen maken met de nieuwste materialen. Dat is ook uitvoerig getest, want op de momenten met minimale wind, kon je volop knallen met o.a. de nieuwe Flysurfer SOUL!
Ze hadden zelfs een sauna mee… Maar deze was iets wat overbodig met die uitzonderlijke temperaturen ;)!

foto van Kiteschool KiteFEEL.

We bedankt iedereen voor de gezelligheid en gave acties.
Bekijk alle foto´s HIER.
De Zeeland after season trip zal plaatsvinden op 28 t/m 30 september 2018.

>Informatie en inschrijven<<