KiteFEEL vs KNRM

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=pwRu2U8iwjc”]

Dat kitesurfen een sport is waarbij wel eens wat fout is gegaan, is geen geheim.
Echter is er de afgelopen jaren veel veranderd.
Materialen zijn veiliger geworden, de beginnende kitesurfer is verder geleerd en er zijn überhaupt legio aan kitescholen in Nederland gekomen.

Daarnaast zijn strandjes die ¨zomaar¨ gebruikt werden als kitesurflocatie wel verleden tijd.
In samenspraak met o.a. gemeentes, Rijkswaterstaat en Recreatieschap, hebben we veel kunnen bereiken in de afgelopen 10 jaar. Kitesurfen wordt serieus genomen en staat letterlijk en figuurlijk op de kaart!

Omdat de community alsmaar verder toeneemt, is het belangrijk om veiligheid en samenwerking hoog in het vaandel te houden. Mocht het dan een keer anders lopen dan verwacht, dan is iedereen goed voorbereid op de juiste acties.

Een mooi voorbeeld is de KNRM. Afgelopen weekend vaarden ze maar weer even uit voor kiters met pech.
Ze waren er als de kippe bij en hielpen snel en correct met een big smile op hun gezicht. Fantastisch!

Afgelopen maand hebben we in samenwerking met KNRM Medemblik en Andijk een unieke trainingsavond georganiseerd. Centraal stond het veilig en correct redden/handelen van een kitesurfer met pech en problemen.

Bas Meerwijk, van Van den Berg Surf, heeft er een prachtige film van gemaakt om een goed beeld te krijgen van de training.

Vergeet niet, KNRM donateur worden doe je zo ;)! Plak minimaal een sticker met naam/tel op je board. Zo help je iedereen en dure zoekacties te voorkomen.

Artikel training
Donateur worden