Wij hebben de Sonic3 getest!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OC6PVZVQ5C8″]

Dit zijn één van onze favoriete berichten. Waarom? Er ¨moet¨ altijd eerst een goede testsessie aan vooraf gaan voordat we dit kunnen plaatsen ;)!

Wie zijn wij?
Stan en Sven. Stan is meer dan verslaafd aan de Flysurfer foilkites en staat daarnaast het jaar rond voor KiteFEEL op de voorgrond. Menig lezer zal dan ook denken, ¨HEY STAN¨, die heeft mij nog leren kiten. Zijn specialiteiten zijn het rondgooien van een foilkite, maar ook lekker oldskoolen met style!
Sven is oprichter en eigenaar van KiteFEEL. Het liefste vaart Sven met zijn foilkites. Of het nou een 6 of 18m is, die kites zijn zweefmonsters.

Flysurfer-Sonic3-Test-NL
Testomstandigheden
Stan heeft de Sonic3 in zeer vroeg stadium getest in het haventje van Oranje Buiten. Oftewel, vlakbij Schellinkhout. Er staan een lekker stabiel windje van zo´n knoopje of 16.
Sven kreeg een week lang de 11m mee naar Fuerteventura. De wind was bijzonder stabiel en aanlandig. Dat komt daar bijna nooit voor. Normaal is Fuerteventura hard en aflandig. Perfect dus!

Kort maar krachtig
We gaan geen lange teksten schrijven waar je toch liever snel overheen leest.
Daarom plaatsen we hieronder diverse punten wat ons is opgevallen. Let op, dit is puur uit ONZE beleving en niet geschreven ter promotie voor Flysurfer zelf.

Flysurfer-Sonic3-KiteFEEL

Opvallende verbeterpunten
– Frisse kleuren
– 9/11 hebben een lagere AR (minder smal) dan de 13/15/18m. Oftewel, de kleinere maten zijn een soort ¨SUPERSOULS¨ en de grotere meer racey
– Stijvere constructie die met het xlight doek toch ultralicht is gebleven en bovenal mega duurzaam
– WOW, oplaten zonder voor te vullen. Geen oortjes meer die het altijd onnodig spannender maakte dan nodig was
– Grotere windrange. Hij staat nog even verder aan de rand! Makkelijk hoogtelopen zeg :)!
– 1, 2 ,3 PAF! Afschieten bij een sprong doet hij als de beste! Misschien nog wel meer dan de vorige?!
– Even in het water er mee, kijken hoe die herstart. Oké het is geen automatische Soul, maar hij loopt minder snel vol dan de Sonic2 en het water draineerde lekker snel weg.
– Landen in de handen van mijn pa (70 plus) gaat als een zonnetje. Er zit duidelijk minder gevoelige backstall in

Flysurfer-Sonic 3 - KiteFEEL

Conclusie
Leuk zo´n heerlijke ervaring en positieve punten, maar is deze kite dan ook direct geschikt voor iedereen?
NEE, met een uitroepteken NEE!
Deze kite is een genot voor de kiters die al jarenlang verliefd zijn op foilkites en er dan ook ervaring mee hebben. Zonder foilkite ervaring kun je de kite eventueel wel aanschaffen, maar raden we aan om je goed te laten begeleiden door de shop/kiteschool. Starten en landen is en blijft altijd anders dan een tubekite.
Schaf je de allereerste foilkite aan, waarschijnlijk vind jij je geluk dan al volop bij de Flysurfer Soul. Ben je echt een liefhebber en gek op performance, dan moet je die Sonic3 echt snel testen!

Promofilm Flysurfer Kiteboarding