Zet kitesurfen/recreatie even op hold!

Update 15 april:

Net als vele spots is Schellinkhout gesloten en staan er borden dat kitesurfen verboden is.
We kunnen niet anders doen dan afwachten wat het virus en de regering na 28 april zal ondernemen.
Check onze Facebook pagina voor het allerlaatste nieuws. Zodra we weer open mogen (met beperkingen) geven we dit uiteraard direct aan.


De afgelopen weken is er veel gebeurd.

De regering komt met diverse ingrijpende maatregelen die hopelijk gaan leiden tot een goed ¨einde¨.
Één van deze maatregelen is het afstand houden en terughoudend zijn qua sociale contacten. Dit alles met als doel om straks niet, zoals in Italië, 400 doden per dag te moeten betreuren.

Aankondiging KiteFEEL

Helaas is in onze kitewereld nog niet helemaal het besef wat er gaande is en wat de gevolgen zijn van deze uitbraak.
Kitesurfen zelf is natuurlijk niet direct het probleem. Even je setje optuigen, je maatje op 20m afstand vragen of hij/zij de kite kan opgooien en varen maar.
Echter, wees eens eerlijk. Liep jij na je laatste kitesessie direct in je eentje naar de auto of kwam je diverse mensen tegen en deed je een sociaal, gezellig praatje? Inderdaad, kitesurfen is een super leuke, sociale sport. Geef toe, ook jij deed toch dat ene praatje of schudde die hand. Sterker nog, je stond daar en daar kwamen weer een paar bekende aan. Toen stond je alsnog met 6 man te ouwehoeren alsof er niets aan de hand was.

Zondagavond ontvingen we een appje van onze burgemeester Drechterland, Michiel Pijl. Of we even konden bellen. Wij kennen Michiel als een zeer meelevend en vooral meedenkend persoon. Erg fijn en correct om mee samen te werken.

Het was een goed gesprek met puur en alleen maar feiten, maar bovenal met grote zorgen. De burgemeester doet zijn uiterste best om zijn burgers te beschermen. Helaas kan hij mensen niet dwingen om afstand te houden, maar probeert hij ons zo goed mogelijk in te lichten en iedereen te bereiken. Daarom plaatsen we dan ook dit bericht op onze site.


Uit het gesprek zijn dit de belangrijkste punten:

– Enkhuizen sloot vandaag de toegangswegen naar de kitespot, drukte en te veel mensen/surfers op elkaar was de oorzaak.

– Zou dit komende dagen in Schellinkhout ook gebeuren of staat hiervoor de richting niet goed? Nee, nog niet, maar eind deze week zal de richting waarschijnlijk weer naar een westelijke stroming kunnen draaien.

– De burgemeester en KiteFEEL vraagt jullie om deze tijd AUB NIET te gaan kitesurfen en om de mensenmassa´s te vermijden.

– Als de stijging in Nederland zo zal blijven ontwikkelen, is een lock down de enige (tijdelijk) oplossing. Let daarom juist nu op jezelf en andere door niet onnodig van huis te gaan!

– Stranden/water en speeltuinen kunnen (nu) nog niet zomaar door een burgemeester worden afgesloten, toegangswegen wel. Dit doen gemeentes met een goede reden. Gebruik je goede verstand, dit doen ze niet zomaar.

– KiteFEEL verzorgd voor onbepaalde tijd géén kitesurflessen. Een veilige afstand behouden is onmogelijk. Daarnaast geven wij hiermee hopelijk een voorbeeld voor onze kitecommunity in West-Friesland. Wij wachten de ontwikkelingen af en hebben dagelijks contact over de situatie.


Zowel de Gemeente, Rijkwaterstaat, de Politie eenheid Noord-Holland, de KNRM als KiteFEEL verzoeken jullie echt met heel ons hart om de komende tijd NIET het water op te gaan.

Wij verzorgen tot minimaal 28 april géén kitesurflessen.

Blijf gezond, samen maken we het verschil!

P.s. dit bericht is absoluut niet om te zeiken of zeuren. Wij willen als kiteschool ook niets anders dan iedere dag mensen blij maken en vol gas draaien. Het kost ons ook een vermogen. Vergeet alleen nooit dat gezondheid boven alles gaat. Als de ziekenhuizen straks vol liggen, kan iedereen het shaken met extra zuurstof en de juiste zorg krijgen.