Waarom is KiteFEEL wel het gehele seizoen geopend?

We krijgen vaak de opmerking dat men enthousiast is over het feit dat wij als kiteschool het gehele jaar rond les geven.
Dat terwijl dat bijvoorbeeld de scholen aan de kust pas in april van start gaan. Waarom is dat zo en wat zijn de voor-en nadelen?

KiteFEEL zit niet bij een strandtent in die op en afgebouwd moet worden. Het is een eigen locatie in eigen beheer. We zijn dus niet afhankelijk van andere partijen. Hierdoor zitten we niet vast aan bepaalde periodes dat we een winterstalling in moeten en weer moeten opbouwen. Helemaal super dus!
Daarnaast zijn onze faciliteiten binnen en goed verwarmd en geïsoleerd. Je staat dus altijd, zomer of winter, warm om te kleden en onder een hete frisse douche. Wij hebben de afgelopen seizoenen wel gemerkt dat kiteles in de winter een genot is. Het is tenslotte lang niet meer zo koud als vroeger en de wetsuits worden alsmaar beter. Als je daarnaast gewoon lekker binnen kunt omkleden, dan scheelt dat enorm.

Corona update kitefeel

Diverse kitescholen aan de kust betalen huur voor de tijd dat ze daadwerkelijk actief zijn.
Als ze dan de gehele winter door zouden moeten betalen is het niet rendabel genoeg om open te blijven. Vandaar dat scholen dan meestal 1 april aan houden. Dan zijn ze zekerder van warmere omstandigheden en betalen ze dus geen maand huur te veel. Daarnaast staan cursisten vaak in een ¨container¨ om te kleden wat net zo koud is als buiten. Niet bepaald aantrekkelijk voor alle mensen. Verder zijn driekwart mobiele scholen. Deze staan om te kleden op een parkeerplaats. Dan wil je al helemaal niet in de winter aan de gang.

Voordelen van 365 dagen open
– Onze members kunnen het gehele jaar door gebruik maken van alle faciliteiten
– Lessen in rustigere omstandigheden dan in de zomer
– Nog meer flexibiliteit dan in de zomermaanden
– Meer kans op een vaste instructeur voor je gehele lessenreeks
– Het gehele jaar EHBO en een vast aanspreekpunt

Nadelen van 365 dagen open zijn
– We hebben hogere vaste kosten dan mobiele scholen of seizoenscholen
– Dikkere aankleding met je lessen
– Een pandemie zoals Corona zorgt er voor dat we er niet alles uit kunnen halen

De nadelen wegen voor ons niet op tegen alle voordelen.
We zijn dan ook altijd open voor kitelessen, behalve als er ijs ligt of de temperaturen rond of onder het vriespunt liggen.

Wil je voor dit seizoen een les inplannen? Check dan snel deze pagina.