Kitesurfers van over de hele wereld halen geld op voor een beter leven van (ex-)kankerpatienten

Het idee van de Kite4Life Foundation-initiatiefnemer Baris Soyogul is simpel: gebruik dezelfde energie van de ‘sponsorloop’ waar je vroeger als kind aan deelnam en vertaal dit naar een wereldwijd kitesurfevenement om bewustzijn te creëren en geld op de halen voor het goede doel.

Jump4Life is de naam van dit nieuwe Kite4Life-project. De eerste editie is in 2021 en het wordt een jaarlijks wereldwijd kitesurfevenement dat gedurende de hele maand mei gehouden zal worden. Het simpele maar praktische idee is om kitesurfend geld in te zamelen door te springen of te varen. Deelnemers van Jump4Life zullen zoveel mogelijk sponsors overtuigen om ze per gesprongen meter of gevaren kilometer te sponsoren. Met dit idee klopte Baris aan bij WOO Sports, het #1 merk dat bij kitesurfactiviteiten over de hele wereld betrokken is. Door gebruik te maken van een WOO of eigen meetapparatuur meten deelnemers alle activiteiten gedurende de hele maand mei. WOO Sports biedt een internationale ranglijst aan die zichtbaar is voor alle fans en volgers van de individuele kitesurfers. We gebruiken allemaal #Jump4Life2021.

Baris Soyogul “Wij vinden dit idee even gek en simpel tegelijk, het moet mogelijk zijn om in 2021 minimaal 25.000 euro op te halen. We hopen dat alle kitesurfers over de hele wereld meedoen want elke meter telt.”

WOO Sports is ontzettend blij met het initiatief en heeft zonder twijfel hun samenwerking met Kite4Life bevestigd.

Claire Molyneux, manager commerciële activiteiten van WOO Sports

“Jump4Life is een COVIDproof inzamelingsconcept waaraan iedereen buiten in de frisse lucht en op voldoende afstand van anderen kan deelnemen. En een match made in heaven met de missie van WOO Sports waarbij we de solo-uitdagingen van de kitesurfgemeenschap omarmen. ”

Kite4Life kijkt er erg naar uit dit evenement te organiseren. Het wordt een uitdaging om wereldwijde kitevrienden te verenigen om deze wedstrijd kracht bij te zetten. Het Kite4Life-kantoor en -team verhuist dit jaar vanaf april voor een periode van 4 maanden naar Bonaire, dus we kijken ernaar uit om in ieder geval enkele lokale Caribische helden deel te laten nemen om geld op te halen voor Jump4Life.

Ga snel naar https://kite4lifefoundation.org/jump4life/ voor meer informatie en om je aan te melden!

Neem voor meer informatie contact op met Kite4Life door een e-mail te sturen naar info@kite4lifefoundation.org

Partners
WOO Sports
Claire Molyneux