Oostenwinden op komst :( of :)?

Daar komt het dan eindelijk aan. Dat warme zomerse weer met oostenwinden.
Wat heeft dit voor gevolgen? Zijn wij surfers daar wel zo blij mee en wat kan de kiteschool daar mee?

Vandaag is de laatste dag met een westelijke stroming. Daarna duiken we een hoger drukgebied in met saaier weer met hogere temperaturen en weinig dagen met wind. We verwachten de komende 4/5 dagen zeer weinig lessen door te kunnen laten gaan. Hoogstens wat namiddagen met beginnerslessen in combinatie met grote kites. Het laatste wat we willen is met TE weinig wind staan. Dat is zonde van de progressie en geld van de cursisten. Vandaar gokken wij nooit!

Screenshot 2021-05-27 09.48.59
Wij zien oostenwind dan maar als warm welkom aan. De watertemperatuur kan lekker opwarmen en eindelijk kan dat wetsuit streepje weggewerkt worden dagen zonder wetsuit rond te lopen en mooi bij te bruinen. Oké, eerlijk is eerlijk. Doe ons maar zuidwestenwind! Maar moeder natuur doet toch echt helaas wat het zelf wil.

Wil je jou geplande les die tijdens zomerse dagen zonder wind bijvoorbeeld niet door gaat opnieuw inplannen? Dan kun je gewoon in de maand juni voor de herkansing gaan.
Ben je nieuw en wil je les inplannen? Boek dan je les vanaf de maand juli in. Waarom niet morgen of overmorgen? Het is simpelweg veel drukker dan vroegere jaren.

BESCHIKBAARHEID KITEFEEL