Beginnen met kitesurfen, wat kost dat?

Het is een vraag die je als Hollander natuurlijk naar boven voeltt borrelen zodra je ook maar een beetje interesse krijgt in het kitesurfen. Wij zetten daarom even alles voor je op een rijtje. Op deze manier proberen we je een realistisch beeld te schetsen van de minimale investering.

Laten we voorop stellen dat je iemand bent die veilig wil leren kitesurfen met de juiste materialen.
Je zou tenslotte toch ook niet willen leren rijden in een auto met versleten remmen, haperende koppeling en lichten die niet werken?

Les
Veilig leren kitesurfen is de basis van een goede start en een prachtige surf carrière.
Gemiddeld heeft iemand 5 lessen nodig om zelfstandig de sport op het binnenwater te kunnen gaan beoefenen.
Minder dan 5 lessen komt nagenoeg nooit voor. Waarom niet? Ervaring is belangrijk. Ook als je na 3 lessen heen en weer kunt varen, ben je lang niet uitgeleerd en zou je die andere 2 lessen alleen al moeten willen volgen om onder diverse omstandigheden hetzelfde te kunnen varen. Kosten in privévorm, €875,-. In groepsvorm van twee, €625,-

Kitematerialen
Pas op met koopjes, tweedehands materialen en mooie praatjes van DE perfecte beginnerskite.
Je koopt tegenwoordig namelijk gewoon een kite waar je nooit meer uit hoeft te groeien!
Zo geven wij les met een Boost4, maar varen we er zelf (20+j ervaring) ook mee! Daarnaast moet je oppassen met gebruikte materialen. Je ziet tenslotte niet of de bladders (condooms binnenzijde) geplakt zijn, leeg lopen of uitdrogen.
Koop je tweedehands, doe dit dan altijd MET garantie. Als wij een demo of gebruikte leskite verkopen, dan krijg je er dan ook 12 maanden garantie op. Let op, het ene merk is het andere merk niet als het gaat om service en kwaliteit. Zo kun je een Dacia ook niet vergelijken met een BMW. Vraag ons gerust om advies.
Nieuwprijs kiteset van A-kwaliteit met met bar, trapeze, wetsuit en board zo rond de €3000,-. * Deze set wil je later graag uitbreiden met extra kites. Hiervoor kun je dezelfde bar gebruiken.

Verzekering
Vergeet jezelf niet te verzekeren als kitesurfen.
Het valt tenslotte onder de extreme sports.
Kijk hiervoor bij de NKV en Sportzeker. De kosten zijn zo´n 150 euro per jaar voor de doorlopende extreme sports/reisverzekering (ook in NL geldig). Kijk gerust even bij deze aanbieders op de website.

Totaal plaatje
Ga er vanuit dat je kitesurfen dus géén goedkope sport is als je het veilig wilt leren.
Denk dus aan zo´n €4000,- ter investering (incl materialen). Vergelijk dat met het behalen van je vliegbrevet, paragliding papieren of leren autorijden, dan valt het natuurlijk nog erg mee.
Daarnaast is de wind GRATIS!