Events

Februari, snowkite maand!

KiteFEEL Snowkite trips – Wasserkuppe

Wasserküppe is voor ons een snowkite paradijs in de maand februari te noemen. Dit prachtige gebied ligt in Duitsland op slechts 5 uur rijden vanaf Utrecht. Het hoofdspot ligt op 1000 meter hoogte met aansluitend een gezellig wintersport gebied. Met een windzekerheid van 75% is dit de beste snowkite spot van Europa. Zo worden er ook vaak wereldkampioenschappen gehouden en is het kleine bergdorpje één en al kite/paragliding walhalla.

Februari, KiteFEEL snowkite maand!
We organiseren ook in 2025 weer meerdere kitetrips naar de Wasserkuppe!
Deze onvergetelijke trips die we reeds 16 jaar naar Wasserkuppe organiseren zijn inclusief sneeuwgarantie. Oftewel, zien we de maandag vóór vertrek dat er onvoldoende ligt om op z’n minst te kunnen skiën of boarden op de pistes, dan kunnen we de trip kosteloos annuleren.

Datums 2025
– Trip 1: 31 jan t/m 2 februari
– Trip 2: 7 t/m 9 februari
– Reserveweekend (i.v.m. sneeuw): 14 t/m 16 februari

 Snowkite materialen 
Je eigen bekende kitesurfkites zijn perfect te gebruiken voor het snowkiten. Echter heb je wel een snowboard/skies en schoenen nodig. Deze zijn exact hetzelfde als die je tijdens de gewone wintersport gebruikt. Twijfel je tussen skies of een snowboard? Kies dan eerst voor skies. Dit geeft je de voordelen van meer snelheid, meer balans, minder weerstand en scherpere koersen. Kies je voor een snowboard? Dan kies voor meer surfgevoel en fijner drijfvermogen in verse poedersneeuw. Beide is gaaf engemakkelijker dan kitesurfen.

Heb je beide niet in je bezit? Je kunt deze eenvoudig ter plekke regelen bij de aanliggende skipistes. Klik hier voor alle prijzen.

De locatie
Tijdens deze snowkite reis overnacht je in een luxe hotel in het dal van de Wasserkuppe. Het hotel heeft ruime kamers en beschikt over een gratis verwarmd zwembad en sauna. Daarnaast is het inbegrepen ontbijtbuffet en dinerbuffet zeer uitgebreid om genoeg brandstof bij te kunnen tanken. In de avonden zit je ontspannen in de eigen stube, bij de openhaard of speel je kosteloos op één van de 2 kegelbanen. Wees dus niet bang voor karig eten en een hard stapelbed. Dat ga je bij ons niet vinden.

Groep en niveau
De groepen zijn zeer divers en bestaat uit leeftijden van 12 tot 75 jaar. De ene gaat ieder jaar mee en de andere heeft net afgelopen seizoen leren kiten. Kun je lekker heen en weer kitesurfen op het water? Dan sta jij al binnen 10 minuten heerlijk heen en weer te snowkiten op je snowboard of skies!

Let op, we geven géén volledig beginners kitelessen op deze spot. Een allereerste kennismaking met het kiten kun je bij de lokale kiteschool boeken, Snowkite.de.

Inclusief
-2 overnachtingen in het luxe hotel
-2 maal een zeer uitgebreid ontbijtbuffet
-2x een uitgebreid 3-gangen menu (ook vega/glutenvrij)
-Gebruik van het verwarmde zwembad en de sauna
-Wasserkuppe Snowkite card (verplicht)

Let op! De Wasserkuppe is beschermd natuurgebied en het snowkite gebied wordt gepacht.
Hierdoor is het aanschaffen van de snowkitepas verplicht. Tijdens onze trips verzorgen wij dit voor je.

Kosten
De trip is low-budget aangeboden, maar wel met alle luxe van een mooi onderkomen met zwembad, ruime tweepersoonskamers/appartement en goed eten. Zo blijft de drempel voor iedereen laag om mee te gaan.

Ga mee voor slechts €309,-. Members ontvangen nog eens 10% korting. 

Info

Locatie: Wasserkuppe
Startdatum: 31 januari 2025
Einddatum: 16 februari 2025