Wist ik dit maar voordat ik aan kitesurfen begon!

5 dingen waarvan ik wenste dat ik ze wist voordat ik leerde kitesurfen

 

Lessen nemen

Ik weet wat je denkt: ik ben vrij gecoördineerd. Ik pak snel nieuwe sporten op. Ik vind het niet erg om zelf te leren – ik heb geen lessen nodig! Ik kan je uit eerste hand vertellen dat dit niet de manier is. Het maakt niet uit wie je bent of wat je achtergrond is, neem kitelessen. Het proberen om zelf te leren kitesurfen kan enorm frustrerend, onveilig en zelfs duurder zijn. Lessen bieden een veilige en ondersteunende omgeving met betrouwbaar kiteboarding gear.

 

Het is het waard

Het leren van kiten kan frustrerend zijn. Je doet twee stappen vooruit en een stap terug. Je spendeert uren, zelfs dagen in het water. Je zult lachen en het kiten vervloeken en high-fiven tegelijk.

Elke seconde van de strijd is het waard voor de pure vreugde van kiteboarding. Dus als je een van die dagen op het water hebt, onthoud dat het uiteindelijk fantastisch afloopt.

 

De mensen die je ontmoet zullen je leven veranderen

Van de vreemden die zomaar opduiken en je tips op het water zullen geven, je maakt binnen de korste keren vrienden met medekiters. De ongelooflijke gemeenschap van kiteboarders is een onverwachte bonus. Tijdens het leren kiten ontdek je een vriendelijke, zorgzame ondersteunende gemeenschap. Iemand is er altijd met een glimlach, een tip of woorden van aanmoediging, om vervolgens na een perfecte sessie een biertje mee te doen. Je zult niet verwachten dat de mensen die deze sport omringen, een van de redenen zijn waarom men van kiten houdt. Je maakt vrienden voor het leven!

 

Kiten brengt je op bijzondere plaatsen

Het kitesurfen brengt je op uitzonderlijke vakantiebestemmingen. Niet op die saaie all-in toeristische oorden. Nee, je gaat je vakantie heel anders bekijken na het leren kiten. Kiten is een reisintensieve sport: praat met mensen op het strand en ze zullen verhalen hebben van het surfen op exotische locaties over de hele wereld. Iedereen heeft hun eigen favoriet, maar het is moeilijk om Schellinkhout te verslaan. Schellinkhout heeft een eindeloos grote baai op het zuidwesten waar je overal kunt staan. Je krijgt een echt oerhollands gevoel bij Schellinkhout met prachtige huizen en een ruim kitestrand om je kite veilig op te laten. Daarnaast merk je dat de locals je zeer welkom heten met diverse duimpjes en een big smile.

 

Het is verslavend

Als je wilt leren kiten, ben je waarschijnlijk al een adrenaline junkie, aangetrokken tot de sport voor de pure opwinding van het knallen over het water door de kracht van de wind. Je veronderstelt je waarschijnlijk dat de sensatie van de wind, zon en water op je gezicht en de snelheid de adrenaline geeft die je zoekt.

Nou, je hebt gelijk. Zodra je die eerste kitesessie doet, schakelt alles om je heen zich even volledig uit. Tijd en geluid staan stil. Je zintuigen zijn verhoogd en je voelt dat je leeft. Wanneer je de kite hebt geland en in de auto zit, realiseer je je dat je er bijna alles aan wilt doen om dat gevoel weer te krijgen.

Je zult ontelbaar meer dagen dat heerlijke gevoel willen krijgen.

DAMN JA, IK LEEF

We say ´KiteFEEL´.

´KITEsurfing First Everything Else Later´

 

Het beste scenario voor het leren kiten ziet er als volgt uit: Een winderige week, minstens drie lessen en een verbintenis van wil om te leren. Kitesurfschool KiteFEEL heeft een uniek Ride-pakket waarmee je met 3 lessen van de beste instructeurs op de beste plaats in de wereld leert kiten vanaf €399,- inclusief VDWS Basic Licence.
Gehele lesoverzicht.