Surfen en de gevaren

Surfen wordt ieder jaar weer populairder.
Dan hebben we ook echt over alle vormen. Niet alleen Golfsurfen, Windsurfen, Kitesurfen, maar ook de nieuwe Foil disciplines zijn er bij gekomen. Het water wordt alsmaar voller en voller.

Het is natuurlijk prachtig om te zien dat alsmaar meer mensen gaan genieten van deze prachtige sporten. Het wordt tenslotte ook laagdrempeliger. Wie wil dat nou niet, lekker over het water racen en in gevecht gaan met de elementen.
Het lijkt tegenwoordig wel dat je er niet bij hoort als je op de verjaardagen niet kunt mededelen dat je wel eens wat met surfen hebt gedaan.

Deze toename kent ook absoluut een keerzijde.
Hoezo? Surfen kent vele risico´s die vele pas ondervinden als ze zelf een ¨oh shit¨ moment hebben meegemaakt.
Zelfs al ben je de beste surfer van de wereld, je moet altijd een noodscenario bedenken als iets niet loopt zoals gepland. En dan nog loopt zelfs die vaak anders. Denk aan schade aan materialen of iemand anders die misschien jou verwonden zal.

De afgelopen dagen zijn er helaas te veel ongelukken gebeurd op de Nederlandse wateren.
Helaas ook met zeer ernstige gewonden en dodelijke slachtoffers. Echt horrorverhalen die we hier niet 1,2,3 kunnen en willen plaatsen. Van beginners die denken met 30+ nog te kunnen gaan kiten tot aan zeer ervaren golfsurfers die compleet onverwachts in zeer benarde situaties terecht kwamen. Beide hebben te maken met skills, maar VOORAL moeder natuur.

Ons team staat stil bij de overleden kitesurfer in Zeeland die zondag op het Kamperland het leven moest laten tijdens het oefenen van zijn hoogte varen. Hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. Tragisch ongeluk met een fatale afloop.
Daarnaast staan wij stil bij de overleden golfsurfers die gisteravond in Scheveningen om het leven zijn gekomen. We kunnen ons bijna niet voorstellen hoe de naasten zich momenteel voelen. Ondanks het fantastische intensieve speurwerk van vele hulpdiensten, mocht het niet baten. Alle sterkte toegewenst voor alle betrokkenen.

Tot slot wil KiteFEEL iedereen op het hart drukken om moeder natuur ten aller tijden te respecteren en om geen risico´s te nemen. Surfen blijft een bijzonder mooie lifestyle, maar vergt discipline en kent risico´s.
Ga aub NIET het water op als je twijfelt en neem ALTIJD les wanneer je er niet niet klaar voor denkt te zijn. Dit geldt voor ALLE disciplines.

Surf safe!