Ons kitesurfles seizoen stopt NIET!

Klimaatverandering. Je wordt er mee platgebombardeerd. Wat en of er iets van waar is laten wij graag in het midden.
Echter, wij merken als kitesurfschool wel degelijk veranderingen in het weer. Kijk zelf alleen al even terug naar de afgelopen winters en de afgelopen 2 zomers. Wat valt je op?

– De winters worden alsmaar zachter. Pas in februari krijgen we soms één of twee weken een vorstperiode. Hierdoor zie je op Schellinkhout alsmaar meer kitesurfers die het hele jaar door varen. Ja, ook wij kunnen het seizoen non-stop door laten lopen. Sterker nog, de winter is windtechnisch zoveel beter dan de zomer, lente en herfst.

– Minder wind, vaker mooi, saai weer. Geef toe, enkele jaren geleden hadden we in september echt geen 25+ graden meer hoor. Sterker nog. We hadden vaak fikse windperiodes met stevige woei en de winterjas kon gewoon al weer die kast uit. Dat is nu wel even anders. Zo hadden we in de maand augustus slechts 7 echte winderige dagen. De rest was warm en onmogelijk om te kunnen kitesurfen. Bizar!

Kitesurfles in de wintermaanden is stiekem dus helemaal geen gek idee meer.
Ons surfcenter is 365d per jaar geopend voor alle members. Er staat dus altijd een warme douche, warme kleedkamers een heet koppie koffie/thee voor je klaar. Dat in combinatie met een extra layer, handschoenen, surfboots en een cap geeft je een super surfsessie!

Doe jezelf dus een groot plezier en pak die wintermaanden gewoon mee!