KiteFEEL: Serieus, gepassioneerd en persoonlijk leren kitesurfen!

Leren kitesurfen moet je zien als leren autorijden. Je begint aan en bijzonder gaaf traject waarbij je op eigen wijze een nieuwe carrière tegemoet gaat.

Waar uitzonderingen nog denken dit wel even in één of twee lesjes te kunnen gaan leren met oud, gevaarlijk tweedehands spul, denken gelukkig de meesten ondertussen wel aan hun veiligheid.

Wij van KiteFEEL gaan tegen de stroming in van actie op actie en vervolgens met grotere groepjes afwisselend aan één leskite te hangen. Daarnaast weten wij na zoveel jaar ook wel dat bepaalde actietarieven onmogelijk zijn om je school mee te verzekeren, instructeurs op te kunnen leiden, veilige materialen te kunnen bezitten en om überhaupt een vergunning en surfcenter met faciliteiten van te kunnen onderhouden.


Bij KiteFEEL kun je het volgende verwachten

Een totaalproduct
Oftewel, je leert meer dan alleen varen. Zo zijn wij van mening dat je ook windkaart moet kunnen lezen, self rescues kunt uitvoeren maar ook veilig kunt starten en landen. Daarnaast kunnen we je helpen bij het verkrijgen van de juiste kitematerialen, zodat je na de lessen gelijk het water op kunt!

Als enige school een eigen vaste locatie in Schellinkhout
Gewoon 365 dagen geopend voor lessen en members. Zo kun je altijd warm binnen omkleden, douchen of een bakkie koffie/thee pakken. Wel zo relaxt en stiekem toch een stuk fijner dan op die koude winderige parkeerplaats. Wist je trouwens dat onze lessen ALL-IN zijn? Dus ook inclusief wetsuit, schoentjes, trapeze, helm, jasje en handschoenen. Dus géén verrassingen achteraf. Daar houden wij niet van.

Verzekerde lessen
Kitesurfen is een extreme sport. Net als raften, skiën en mountainbiken heb je een aanvullende verzekering nodig.
Wij zijn als school verzekerd om jou die extra zekerheid te geven (2.5 miljoen per geval). Deze is nog nooit nodig geweest, maar toch geeft dit een veilig idee, toch?!

De beste Flysurfer Kiteboarding materialen
Een goed begin is het halve werk. Je wil natuurlijk wel leren kitesurfen met gemakkelijk en veilig materiaal.
Wist je dat iedere kite net even anders vliegt en sommige zelfs nog altijd aanzienlijk slechter herstarten dan andere? Wij wel. Daarnaast hebben wij van Flysurfer de beschikking over de beste lichtweer kites op de markt. Hierdoor kan jou les met weinig wind bij ons wel op een eerlijke manier door gaan terwijl andere veelal aan de kant staan de wachten. Heerlijk, zo hebben we vaak het hele water voor ons alleen!

Van kiteschool, naar surfcenter met community
Kitesurfen is niet alleen ons werk, maar ook onze grootste hobbie. Wij organiseren niet alleen lessen, maar ook meermaals per jaar diverse kite- en snowkite trips! Super gezellig om op die manier nieuwe mensen te ontmoeten. Zo sta je samen in de sneeuw en zo sta je een week later al weer samen in het surfcenter van Schellinkhout. Samen is zoveel leuker dan alleen!

Nooit uitgeleerd
Denk je dat je wel klaar bent na het volgen van het Ride pakket? Nee, tuurlijk niet. Wij verzorgen Expert Clinics en Expert Trips. Daarnaast kun je ook nog eens leren kitefoilen of wingfoilen! Ook al vaar je dus al 20 jaar, nog altijd zien we mensen terug komen om weer net dat stapje extra te maken.

Sluit jij je ook aan bij een grote groep mensen die ¨lijden¨ aan de mooiste verslaving van de wereld?!