Informatie over je les

LestijdenLestijden KiteFEEL
De lessen hebben vaste starttijden, om 09:30 & 13:00 uur. Kijk op ons les overzicht hoe lang je les duurt. Lestijden kunnen afwijken i.v.m. het weer.

Kitesurfschool-BetalingBetaling
De betaling dient te worden voldaan bij aanvang van de les. Dit kan via pin of contant. Op voorhand overmaken is dus niet nodig. Je ontvangt ook gelijk een btw bon.

Kitesurfles leeftijdenLeeftijden
Wij verzorgen kidslessen vanaf 12 jaar (40kg). Deze ondergrens is bepaald wegens de veiligheid.
Uiteraard worden deze lessen alleen gegeven bij geschikte wind en met kleinere kites.

KiteFEEL-FlysurferHoeveel lessen heb ik nodig?
Kitesurfen is als leren autorijden. Je kent na 2 a 3 dagen een leuke basis, maar bent nog niet klaar om de sport zelfstandig veilig te gaan beoefenen. Men boekt daarom veelal een pakket en daarna losse lessen voor de punten op de bekende ¨i¨. Gemiddeld zit het aantal lessen op 5 a 6.

Kitesurfles meenemenMeenemen
Zonnebrand is een must! Zelfs als de zon niet schijnt gaat het snel in het water. Verder is een wetsuit gratis inbegrepen als je deze niet hebt. Onder het wetsuit dien je een zwembroek/bikini te dragen.

Materialen
KiteFEEL werkt enkel met de veiligste kitesurfmaterialen.
Wij maken momenteel gebruik van de 2021 Flysurfer kites. Dit materiaal wordt enkel voor de lessen ingezet. We verhuren niet. Wil je gebruik maken van eigen materiaal, dan kan dat, maar wij kunnen jouw materiaal niet verzekeren. Er is geen prijsverschil tussen wel of geen eigen materiaal.

Les bevestiging
De lessen kunnen 7 dagen in de week ingepland worden.
We zullen vanwege de wind altijd de dag vóór de lesdag contact met je op nemen om de les en exacte locatie te bevestigen. Geen wind? Dan zijn er geen kosten en plannen we gewoon een nieuwe datum. De kans dat je les door gaat op geplande dagen is in Nederland zo´n 50/50 kans. P.s. bekijk de bevestigde locatie altijd op de locatie pagina’s!
Let op, WIJ zijn altijd op de spot aanwezig en contacten je af bij géén wind. Zelf zonder overleg bepalen om niet te komen? Dan moeten we deze les helaas in rekening brengen.

KiteFEEL aanmeldenAanmelden
Aanmelden kan via ons aanmeldingsformulier. Telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook altijd.
KiteFEEL zal er altijd naar streven om binnen 48 uur te reageren.

Cadeaubon
Wil je een leuk cadeau geven? Wij sturen de door jou gekozen cadeaubon dezelfde dag nog naar je op per mail!
Lees hier verder over de cadeaubon.

KiteFEEL-BedrijfsuitjeBedrijven en groepen
Ga samen met je collega’s, vrienden of familie leren kitesurfen, SUPpen of windsurfen! KiteFEEL heeft in de loop der jaren al vele bedrijven een onvergetelijke dag bezorgd! Neem contact met ons op voor een passend voorstel.

VDWS gecertificeerd(19104)
KiteFEEL is VDWS gecertificeerd. Hiermee bevestigen we onze kwaliteit en veiligheid tijdens onze lessen. Uiteraard geschiedt een kitesurfles altijd volledig op eigen risico.

KiteFEEL happyVerzekering
Let op! Vele scholen hebben dit helaas niet goed geregeld. Wij hebben een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering(BedrijvenTotaalPakket) van €1.250.000,-(2x per jaar).

Kitesurfles-Wind-KiteFEELWindvoorspelling
Kiters gebruiken vooral de onderstaande weersites windguru en actuele wind. 
Tijdens je les leggen wij de basis uit hoe je deze sites moet aflezen.

 Tteam-Kitefeeleam
Ons vaste team bestaat enkel uit ervaren instructeurs die allen zijn gecertificeerd. Iedere instructeur die staat heeft er simpelweg altijd zin in om de passie veilig en leuk over te brengen.

kruiskitefeelAnnuleren
Tot 24 uur kosteloos  – Last minute(binnen de 24u) 100% van het lesgeld.
Het verschuldigde bedrag zal gefactureerd worden om onze gemaakte kosten te dekken.
Let op, WIJ zijn altijd op de spot aanwezig en contacten je af bij géén wind. Zelf zonder overleg bepalen om niet te komen? Dan moeten we deze les helaas in rekening brengen.
Je pakket aan het einde van het seizoen niet afgemaakt? Contact ons dan vóór 1 januari, dan verlengen we de geldigheid met een jaar.

kitefeelgroep1Groepsgrootte
Aanmelden als individu, dan sta je ingepland voor privéles. Kom je samen, dan bestaat  je les uit 2, maximaal 3 personen (uitzonderingen).

membership cardMembership
Wil jij ook het gehele jaar rond kunnen genieten van een kleedkamer met warme douches een gratis koffie/thee/choco na je kitesessie?! Word na je lessen KiteFEEL member en steun hiermee het bestaan van ons enige Surfcenter in West-Friesland. Check hier alle informatie.

Webcam kitefeel

Live webcam
Je kunt live meekijken vanaf ons surfcenter.
Bekijk hier de live webcam.

Kitesurfles in de winter? stoke-kitefeel
Dat is mogelijk. De proeflessen en kitelandboardlessen gaan gewoon door. In het water kan ook, maar enkel als de weercondities toereikend zijn voor locatie Schellinkhout (west-noordwest t/m zuidoost).