Over ons

Over Kitesurfschool KiteFEEL Noord-Holland

Sta jij ook wel eens met bewondering te kijken naar al die kitesurfers die huizenhoog springen en heerlijk over het water racen? Wacht niet langer, want ook jij kan al binnen twee dagen eren kitesurfen! Kitesurfschool KiteFEEL organiseert vanaf de beginjaren 2000 reeds kitesurflessen, clinics en trips. Door de jaren heen is KiteFEEL ontwikkeld tot een geliefde vaste kitesurfschool in Noord-Holland waarbij veiligheid en persoonlijke aandacht voorop staat.

Wij verzorgen de kitesurflessen 1 op 1 of met maximaal 2 personen per instructeur(m.u.v. groepen en families). Bij ons is de les dan ook altijd 100% op maat. KiteFEEL is VDWS gecertificeerd. Hiermee tonen wij aan dat we voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Daarnaast werken we met de nieuwste Flysurfer materialen en is KiteFEEL uiteraard ingeschreven bij de KvK.

Ons lespakket is gericht op ECHT leren kitesurfen. Je kunt natuurlijk altijd een losse les boeken om eens te kijken of deze sport wat voor jou is. Weet je al dat het kitesurfen helemaal jou ding zal worden, dan volg je het Ride pakket van 5 dagen. In deze 5 dagen zorgen wij er voor dat je er helemaal klaar voor bent om zelfstandig de sport te kunnen gaan beoefenen. Na de lessen ben je altijd welkom voor alle vragen over materialen en je surftoekomst. Daarnaast kun je gezellig mee met één van onze kitetrips.

Kitesurfen leer je het beste in ondiep water met stabiele aanlandige wind. Op basis van de windrichting en windsterkte kunnen we de lessen altijd verzorgen op de beste kitesurflocatie. De kitelessen worden hoofdzakelijk verzorgd op onze vaste hoofdlocatie  Schellinkhout. Hier beschikken we als enige kitesurfschool aan de westkant van het Ijsselmeer over een vergunning met eigen surfcenter met douches, toiletten, kleedruimtes en een gezellige loungeplek.

Bij bepaalde windrichtingen wijken wij in overleg uit naar Medemblik. Dit communiceren we altijd één dag van te voren.

VDWS gecertificeerde vaste kitesurfschool

Kitesurfschool KiteFEEL is vanaf 2000 actief in de kitewereld. Het kitesurfen is een populaire sport en groeit zeer snel. Wij vinden het belangrijk dat het niveau en veiligheid op het water gewaarborgd blijft en zijn daarom dan ook volledig VDWS gecertificeerd. We zijn als enige vaste Kitesurfschool in West-Friesland HET aanspreekpunt voor o.a. locatie Schellinkhout en Medemblik
.Homepage | VDWS

Samenwerking 

KiteFEEL werkt nauw samen met hoofdpartner is Flysurfer Kiteboarding. Met dit kitemerk hebben we letterlijk en figuurlijk de touwtjes in de handen. Veiligheid en functionaliteit is nergens zo vooruitstrevend als bij Flysurfer. Wij kunnen jou dan ook na je lessen op weg helpen met de juiste keuze in kitematerialen.

Daarnaast zijn wij een SBB erkend leerbedrijf. Bij ons kun je vanuit je sportopleiding dus erkende stagetrajecten volgen. Kom jij stage lopen bij HET enige surfcenter van West-Friesland?!

KiteFEEL werkt natuurlijk ook samen met de Reddingsbrigades in West-Friesland.
Hoe? Bekijk dat hier:

Waarom is KiteFEEL opgericht?

KiteFEEL oprichter Sven Luijbe is sinds zijn derde levensjaar al verslaafd aan de vliegersport. Voor dat het kitesurfen uitgevonden was stond hij al met een matraskite en golfsurfboard op het water. Van 2-lijns stuntvliegers ging hij al snel over naar grote kites, kitebuggyen en KiteLandBoarden. Vanaf 1999 is het kitesurfen in Nederland gekomen en is dit ook direct zijn allergrootste passie geworden.
 
Deze passie is na jarenlange ervaring en diverse licenties gegroeid tot een succesvolle kitesurfschool met persoonlijke lessen en oog voor de community.  Sven: “Sinds mijn eerste kitesurfsessie als klein mannetje, sta ik nu vrijwel iedere winderige dag op en in het water. Naast de ruim 20 jaar kite ervaring, is hij in het bezit van het internationaal erkende VDWS kite instructor certificaat+schoolleider, Lifegard, Medical First Aid, Boot Resque en Anwarter Snowboard”.

Hij moet je nog wel even waarschuwen, want echt iedereen kan verslaafd raken aan deze prachtige sport!

Innoveren en investeren

Bij KiteFEEL sta je altijd met het nieuwste en veiligste materiaal in je handen.
Wij houden er niet van om te besparen op veiligheid en kwaliteit.
Ons gehele team heeft een kitesurfinstructeurs beroepsopleiding kitesurf leraar gevolgd en trainen wekelijks op het water, op het land en zelfs in de sneeuw.

Ieder jaar sta je gratis in warme, nieuwe wetsuits met de nieuwste kitematerialen van Flysurfer kiteboarding
Ook sta je met wat minder wind gewoon heerlijk te varen met onze nieuwste grote Flysurfers Boost, Stoke, Soul, Viron of Peaks. Dit, terwijl je bij collega scholen dan vaak nog op de kant staat te wachten.

Als kers op de taart hebben we vanaf augustus 2020 een gloednieuw Surfcenter kunnen realiseren.
Dit (kite)surfcenter is de allereerste en enige aan de westkant van het IJsselmeer. Hiermee voorzien we de surfcommunity en onze cursisten van de nodige luxe die we tegenwoordig allemaal wensen. Kijk je mee naar de surflocatie d.m.v. onze live webcam?